Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από την έξαρση του ιού που παρατηρείται σε πολλές χώρες

Νίκος Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από την έξαρση του ιού που παρατηρείται σε πολλές χώρες

Δεν κάνουμε διάκριση σε καμία περιοχή, αλλά ανακοινώνουμε αμέσως το πρόβλημα για να προστατέψουμε τους πολίτες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από την γενικότερη αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι Πόρος και Αμπελώνας έχουν πλέον καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, άρα παύουν να ισχύουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί. Ωστόσο, ισχύουν και γι’ αυτές τις περιοχές τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την αύξηση των κρουσμάτων, αναφέροντας ότι, από την 1η Ιουλίου έγιναν 360.206 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και έχουν εντοπιστεί 723 κρούσματα.

«Είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», είπε, τονίζοντας ότι η επιστροφή από τις διακοπές και το άνοιγμα των σχολείων επιβάλλουν την αυστηρή τήρηση του γνωστού ΧΑΜ (χέρια πλένουμε, αποστάσεις κρατάμε, μάσκα φοράμε).

Check Also

Αύξηση περιστατικών κορονοϊού παγκοσμίως: Τι συμβαίνει με την υποπαραλλαγή JN.1

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η …