Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Νίκος Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα και η κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα

Νίκος Χαρδαλιάς: Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα και η κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα

Σήμερα αφήσαμε 42 δύσκολες μέρες και μπήκαμε σε μία νέα διαδικασία που έχει επίσης τις δυσκολίες της, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι η νέα αυτή διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά.

Ο υφυπουργός διέψευσε κάποια fake news, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους συμπολίτες μας που είναι άνω των 65 ετών, απλά για την δική τους προστασία υπάρχει σύσταση να μετακινούνται όσο το δυνατό λιγότερο. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν ισχύει πως υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί. «Απλά ζητήσαμε και συστήσαμε την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές, σύσταση που δεν συνοδεύεται με την επιβολή προστίμου», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ερασιτεχνικό ψάρεμα, ο κ. Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προστέθηκε στην σχετική ΚΥΑ νέο εδάφιο, σύμφωνα με το οποίο, από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα, τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και για την κολύμβηση των επιβατών του στην ανοιχτή θάλασσα με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. να μην προσεγγίσουν σε νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας
  2. να μην διανυκτερεύσουν
  3. της τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των επιβατών.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η απαγόρευση για τις πισίνες και τα κολυμβητήρια ισχύει και για τα συγκροτήματα πολυκατοικιών.

Check Also

ΠΦΣ: Η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το μέτρο της απαγόρευσης των …