Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Μ. Θεοδωρίδου: Πολύ πιθανό η ενισχυτική δόση σε όσους είχαν εμβολιαστεί Johnson & Johnson να γίνει με το ίδιο εμβόλιο

Μ. Θεοδωρίδου: Πολύ πιθανό η ενισχυτική δόση σε όσους είχαν εμβολιαστεί Johnson & Johnson να γίνει με το ίδιο εμβόλιο

Η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας σήμερα κατά την ενημέρωση για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, υπενθύμισε ότι η τρίτη δόση χορηγείται ακριβώς επειδή έχει διαπιστωθεί μια «βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων» 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Η τρίτη δόση του εμβολίου γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer, καθώς αυτή τη στιγμή είναι το μόνο εγκεκριμένο για τον σκοπό αυτό από τις αρμόδιες αρχές. Όπως διευκρίνισε η κ. Θεοδωρίδου, πρόκειται για το ίδιο εμβόλιο που είχε χορηγηθεί από την αρχή, αφού δεν θεωρήθηκε ότι χρειάζεται ενίσχυση για τη μετάλλαξη Δέλτα, την οποία και καλύπτει.

Βάσει των οδηγιών, με το εμβόλιο της Pfizer θα εμβολιαστούν και όσοι έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ωστόσο, όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, υπάρχει μια διαφοροποίηση: Αναμένονται οι σχετικές οδηγίες από τις ευρωπαϊκές αρχές, καθώς μπορεί η επαναληπτική δόση να γίνει ακόμη και με το ίδιο εμβόλιο, και όχι με mRNA. Υπάρχει, δηλαδή, ισχυρή σκέψη ο αναμνηστικός εμβολιασμός να γίνει και πάλι με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Check Also

Υπέρ της επαναφοράς στην κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης και του Σισμανογλείου ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, στο πλαίσιο της χθεσινής του συνεδρίασης, εξέδωσε ψήφισμα με το …