Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ασφαλιστικά Ταμεία / Μεγάλο το…προσδόκιμο των αντιδράσεων

Μεγάλο το…προσδόκιμο των αντιδράσεων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Πρότυπο Γνωμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, που ζητά από τον γιατρό να αναφέρει το προσδόκιμο επιβίωσης του ασθενή, προκειμένου να εγκριθεί ογκολογικό φάρμακο υψηλού κόστους. Ο Προέδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης, ανακάλεσε μεν, ωστόσο, η…δυναμική της εν λόγω απόφασης, εξακολουθεί να προκαλεί ποικίλα αρνητικά σχόλια τόσο από επιστημονικούς, όσο και από πολιτικούς κύκλους. Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου τόνισε πως, ναι μεν είναι υπαρκτή η ανάγκη εξορθολογισμού των οικονομικών της υγείας, αλλά «έως σήμερα κανείς δεν είχε διανοηθεί να ζητήσει την αναγραφή του προσδόκιμου ζωής, απαίτηση που αντίκειται σε κάθε έννοια ηθικής απέναντι στους ασθενείς. Πρόκειται για ανάλγητη και κυνική συμπεριφορά που έχει υιοθετήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέναντι στους ασθενείς, τους οποίους προσβάλλει καθημερινά».

Την ίδια ώρα οι Πρόεδροι της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης, υποστηρίζουν πως «για την καλύτερη και πλέον κατάλληλη αντιμετώπιση των ασθενών με σοβαρά νοσήματα, όπως οι ογκολογικοί ασθενείς, έχουν καταρτισθεί διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, οι οποίες εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες από τους θεράποντες ιατρούς, και παράλληλα καθοδηγούν τις εγκριτικές επιτροπές των παρόχων υπηρεσιών υγείας, διεθνώς».

Check Also

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και κύριο άξονα την ανάδειξη του ρόλου της Πυρηνικής Ιατρικής, …