Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Μίλια Ζωής» από την ΕΑΕ και την AMGEN για νησιώτες ασθενείς με Πολλαπλό Μυέλωμα

«Μίλια Ζωής» από την ΕΑΕ και την AMGEN για νησιώτες ασθενείς με Πολλαπλό Μυέλωμα

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Amgen Hellas, στέκεται στο πλευρό των ασθενών με πολλαπλό μυέλωμα που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα, δημιουργώντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με όνομα «Μίλια Ζωής». Το Πρόγραμμα θα εξασφαλίζει σε πάσχοντες την ευκαιρία δωρεάν αεροπορικής μετάβασης στα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της ασθένειάς τους.

Το Πολλαπλό Μυέλωμα αποτελεί μία σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος, καθώς αφορά στο 1% των περιπτώσεων κακοήθειας και στο 10% των καρκίνων του αίματος. Είναι ανίατης μορφής και χαρακτηρίζεται από ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο υφέσεων και υποτροπών. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν πάνω από 1.500 ασθενείς από ΠΜ, με το 95% να κατοικεί στην ηπειρωτική χώρα, ενώ το 5% των ασθενών σε ελληνικά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πάνω από το 50% των ασθενών βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Αθήνα, με εξειδικευμένα κέντρα να φροντίζουν για την άρτια παρακολούθηση της νόσου, ενώ 30% στη Βόρεια Ελλάδα, με το 50% εξ αυτών να παρακολουθείται μέσω εξειδικευμένων αιματολογικών κλινικών.

Η περιορισμένη πρόσβαση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών σε πιο εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα έχει ως αποτέλεσμα την απλή παρακολούθηση της νόσου. Έτσι, η AMGEN Hellas, σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, σχεδίασαν ένα ολοκληρωμένο και ταυτόχρονα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης της νόσου για τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, προσφέροντας συνολικά 250 αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφής για τις μετακινήσεις τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όσοι χρειάζονται μετάβαση από τους εξής προορισμούς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λήμνο, Σκιάθο, Σκύρο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λέρο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Λέσβο και Κέρκυρα, με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο «Μίλια Ζωής» μπορούν να συμμετέχουν ασθενείς ανεξαρτήτως θεραπείας, αρκεί  ο θεράπων ιατρός να κρίνει ότι χρήζουν εξειδικευμένης παρακολούθησης. Έτσι, μετά από σχετική ενημέρωση εκπροσώπου της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, η διαχείριση του ασθενή για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα γίνεται πλέον από την ίδια την ιατρική εταιρεία.

«Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία εκφράζει συνεχές ενδιαφέρον για τη βελτίωση της ζωής των αιματολογικών ασθενών και χαρακτηρίζεται από έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Επεκτείνουμε πλέον τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης και στο πολλαπλό μυέλωμα, σε συνεργασία με την AMGEN Hellas, προκειμένου να προσφέρουμε στους ασθενείς από τη νησιωτική Ελλάδα τη δυνατότητα διαχείρισης της νόσου τους από εξειδικευμένα κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέσα από το πρόγραμμα “Μίλια Ζωής”», σημειώνουν εκπρόσωποι της ιατρικής εταιρείας.

«Στην AMGEN, σε οτιδήποτε κάνουμε, στόχος είναι η εκπλήρωση της αποστολής μας να είμαστε στην υπηρεσία των ασθενών. Και σε κάθε βήμα αυτής της πορείας μας, καθοδηγούμαστε από τις αξίες μας, αναπτύσσοντας καινοτόμες ιδέες προς όφελός τους. Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία υπήρξε αρωγός και συνεργάτης στην αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα πρόσβασης των ασθενών με Πολλαπλό Μυέλωμα, που κατοικούν στα νησιά, σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα βέλτιστης φροντίδας», δήλωσε o Matti Arvela, Executive Director και General Manager της AMGEN Hellas.

Check Also

34o Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο, 9 έως 11 Νοεμβρίου 2023

«Με το ετήσιο Αιματολογικό Συνέδριο και τις άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΕΑΕ επιδιώκουμε …