Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Λίγες… ελπίδες για το «Ελπίς»: Θετικοί στον COVID-19 γιατροί και ασθενείς , σε καραντίνα η Καρδιολογική Κλινική

Λίγες… ελπίδες για το «Ελπίς»: Θετικοί στον COVID-19 γιατροί και ασθενείς , σε καραντίνα η Καρδιολογική Κλινική

Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο «Ελπίς», όπου τρεις γιατροί, μία νοσηλεύτρια και μία ακόμη ασθενής της Καρδιολογικής Κλινικής προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19. Η διασπορά του ιού φέρεται να προέκυψε από ασθενή θετικό στον ιό. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ευρεία διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο εν λόγω ασθενής εισήχθη πριν από μία εβδομάδα στη Β’ Παθολογική Κλινική του «Ελπίς» ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Ωστόσο, καθώς το πρώτο τεστ αποδείχθηκε αρνητικό, ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Β’ Χειρουργική Κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Όταν, τρεις μέρες αργότερα, εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, το δεύτερο τεστ τον έδειξε θετικό στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια, ενώ θετικές βρέθηκαν σήμερα μια ακόμη ασθενής που νοσηλευόταν στην Καρδιολογική Κλινική και άλλη μία γιατρός.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για 25 γιατρούς και νοσηλευτές που έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ και ολόκληρη η Καρδιολογική Κλινική τέθηκε σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, «θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς».

Check Also

Προκήρυξη 2.145 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία – Έρχεται προκήρυξη και για ειδικευμένους γιατρούς

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων και των φορέων του Υπουργείου Υγείας σε …