Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Κ.Ε.Φ.Ι.: Όσα έγιναν στον 1ο Virtual Ποδηλατικό Γύρο για τους επιζώντες του καρκίνου

Κ.Ε.Φ.Ι.: Όσα έγιναν στον 1ο Virtual Ποδηλατικό Γύρο για τους επιζώντες του καρκίνου

Την Κυριακή 6 Ιουνίου, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. γιόρτασε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνοντας τον 1ο του Ποδηλατικό Γύρο. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ασθενείς, φροντιστές, φίλοι και συνοδοιπόροι φόρεσαν το μπλουζάκι της διοργάνωσης και το αντίστοιχο καπελάκι, και βγήκαν να γιορτάσουν με τους ανθρώπους του Κ.Ε.Φ.Ι., δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, ότι είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα κατά της νόσου. Η συμμετοχή και η ανταπόκριση όλων ήταν πραγματικά συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε ο ιδιαίτερος αυτός εορτασμός στο κέντρο της Αθήνας, με τη φωταγώγηση του συντριβανιού της Ομόνοιας στο χρώμα της διοργάνωσης, όπου όλοι μαζί επιζώντες του καρκίνου, ασθενείς και φίλοι του Συλλόγου κρατούσαν πολύχρωμα μπαλόνια στη μνήμη όσων «έφυγαν» νικημένοι από τη νόσο.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, και η Αντιδήμαρχος Αθηναίων για την Κοινωνία των Πολιτών, κα Κατερίνα Γκαγκάκη.

Για όλους τους ανθρώπους του Κ.Ε.Φ.Ι. αποτελεί δέσμευση ο αγώνας για αξιοπρεπή διαβίωση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με καρκίνο. Η πρόσβαση των ασθενών σε κλινικές μελέτες και εξατομικευμένες – καινοτόμες θεραπείες, η βελτίωση των συνθηκών υγείας και περίθαλψης, η εφαρμογή πολιτικών που εξασφαλίζουν και διευκολύνουν την ομαλή κοινωνική επανένταξη, με πρακτικές ίσων ευκαιριών στην απασχόληση και ευελιξία στις εργασιακές συνθήκες, είναι η αποστολή του Συλλόγου.

Έχοντας μαζί μας όλους εσάς, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Συνεχίζουμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες, με ΚΕΦΙ.

Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, δεν σταματάμε να «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο»!

Check Also

“RUN – BIKE – CARE”: Την Κυριακή 2 Ιουνίου ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο!

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «ΙΑΝΟΣ» συνέντευξη Τύπου, την οποία προγραμμάτισε ο Σύλλογος …