Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για δύο εβδομάδες

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για δύο εβδομάδες

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προ ολίγου, αποφασίστηκε αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας (βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων, πανεπιστημίων και ΙΕΚ) για 14 ημέρες. Το μέτρο λαμβάνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους, όπως σημείωσε ο Υπουργός.

Κατόπιν τούτου, προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Την ίδια στιγμή, θετική διαγνώστηκε στον κορονοϊό εκπαιδευτικός που εργάζεται σε σχολεία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, όπως ενημέρωσε η ίδια τη Δημοτική Αρχή, καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, σε εξέταση που έκανε με δική της πρωτοβουλία σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, μετά από ταξίδι της στο εξωτερικό.

Η εκπαιδευτικός, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, στις 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου που διδάσκει για το ταξίδι της και, στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο ΕΟΔΥ. Η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ πού ίσχυε τότε, ήταν να προσέλθει κανονικά στην υπηρεσία της εφόσον ήταν ασυμπτωματική. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο τροποποιήθηκε στις 6 Μαρτίου.

Check Also

Συνάντηση Γεωργιάδη – Θεμιστοκλέους με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου, Μιχάλη Δαμιανό

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους μετέβησαν στη …