Αρχική / Πρόσωπα / Άρθρα / Απόψεις / Κλείσιμο εκκρεμοτήτων και βήματα μπροστά

Κλείσιμο εκκρεμοτήτων και βήματα μπροστά

Οι πρώτοι καύσωνες έχουν αφιχθεί, μαζί τους και τα πρώτα μπάνια του λαού, ωστόσο ο “πολιτικοκοινωνικός καύσωνας” δεν επιτρέπει ακόμη καλοκαιρινά σχέδια για τσάρκες στα νησιά. Η εκλογολογία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, τα μεγάλα πολιτικά κόμματα συνεδριάζουν, ψηφίζουν και οργανώνονται και όλοι βρίσκονται σε ένα γενικότερο αναβρασμό.

Και πώς να μην είναι άλλωστε; Οι καιροί παραμένουν περίεργοι και δύσκολοι και από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα οι ανατροπές και οι κρίσεις είναι συνεχείς. Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο… κλασικός γείτονας που μας κουνάει το δάχτυλο, η γενικότερη οικονομική κρίση κατάλοιπο της υγειονομικής που ξεκίνησε 2,5 χρόνια πριν και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση παλεύει καθημερινά με πολλά ανοιχτά μέτωπα και το δυσκολότερο εγχείρημα που καλείται να διαχειριστεί στην παρούσα φάση είναι η επίτευξη της ισορροπίας. Πρέπει να κλείσει εκκρεμότητες, να προχωρήσει έργα, να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και παράλληλα να μπει στο προεκλογικό παιχνίδι που ξεκίνησε η αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως αν οι εκλογές γίνουν Σεπτέμβρη, Οκτώβρη ή την άνοιξη του 2023 που σχεδιάζει το Μαξίμου.

Ανάμεσα στις εκκρεμότητες που πρέπει να κλείσουν είναι και η υπόθεση Novartis, που είναι άλλωστε και δέσμευση Μητσοτάκη. Έτσι θα κλείσουν και τα αντιπολιτευτικά στόμα, τα οποία, ω τι σύμπτωση, είναι λαλίστατα μόνο όταν είναι αντιπολίτευση. Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία, όπως είπε και ο Θάνος Πλεύρης, και πρέπει να υπάρξει δικαίωση και αποζημίωση του δημοσίου.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να προχωρήσει το “στοίχημα” του προσωπικού γιατρού, ενώ το ΕΣΥ θα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση και γιατί η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά και για τις ξεχασμένες ή άγνωστες παθήσεις που εμφανίζονται από το πουθενά και απειλούν ξανά τις ζωές μας.

Τα αναπτυξιακά έργα θα πρέπει να πάρουν φωτιά και ο εκσυγχρονισμός του κράτους θα πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς. Ο τουρισμός στέλνει μηνύματα αισιοδοξίας για τη φετινή χρονιά και θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες για όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της “βαριάς μας βιομηχανίας”. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να σχεδιάζονται και να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των ευρύτερων συνεπειών του πολέμου.

Με λίγα λόγια, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα όλους τους επόμενους μήνες. Χρειάζεται προσοχή και σκληρή δουλειά…

Του Θεόδουλου Παπαβασιλείου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Check Also

Υψηλό σκορ για το «Υπουργείο Υγείας» στις χθεσινές εκλογές – Εκτός Βουλής ο Ανδρέας Ξανθός

Τα πρόσωπα που έχουν στελεχώσει, κατά καιρούς, το «Υπουργείο Υγείας» φάνηκε να τα πηγαίνουν πολύ …