Το πρωτοποριακό application «Κατappολεμώ το Διαβήτη!» που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.) με την υποστήριξη της ELPEN, είναι πλέον διαθέσιμο να το αποκτήσουν στο «έξυπνο» κινητό ή tablet τους τα άτομα με Διαβήτη. Στόχος αυτής της εφαρμογής είναι να λειτουργήσει ως ο καθημερινός σύμβουλος των ατόμων με Διαβήτη τύπου 2 σε σημαντικά θέματα που αφορούν στη διαχείριση του Διαβήτη.
Οι κατηγορίες θεμάτων που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες στην ψηφιακή εφαρμογή είναι οκτώ και σχετίζονται με τις πολύπλευρες και πιο σημαντικές συνιστώσες του Σακχαρώδους Διαβήτη.
Κάθε κατηγορία είναι εμπνευσμένη από το κάθε γράμμα της λέξης «Διαβήτης» περιλαμβάνοντας:
Διατροφή, Ιατρική παρέμβαση, Αποφυγή επιπλοκών, Βοήθεια/Υποστήριξη πάσχοντος, Ημερήσιο αυτοέλεγχο & φροντίδα, Τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, Ημερήσια άσκηση και Στόχους ρύθμισης.
Το επιστημονικό σκέλος της εφαρμογής επιμελήθηκε ο Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δρ Ιωάννης Ντούπης με τα επιμέρους θέματα να αναπτύσσονται από έγκριτους επαγγελματίες υγείας και να περιλαμβάνουν τόσο νεότερα δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη όσο και συμβουλές για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων με Διαβήτη. Η εφαρμογή «Κατappολεμώ το Διαβήτη» εγκαθίσταται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν σε περιβάλλον android και iOS.
Λόγω της αλματώδους αύξησης του Σακχαρώδους Διαβήτη, που λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας στις μέρες μας, η εφαρμογή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύτιμο όπλο στη διάθεση των ατόμων με Διαβήτη καθώς οι πληροφορίες που λαμβάνουν θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν ακόμα και να αποτρέψουν σημαντικές επιπλοκές για την υγεία τους.