Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ στην Κρήτ

Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Άνοια και το Αλτσχάιμερ στην Κρήτ

Κέντρο Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, από τα Πανεπιστήμια Johns Hopkins των ΗΠΑ και το Ιόνιο, ιδρύεται με έδρα στο ΙΤΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, Παναγιώτης Βλάμος, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» και τον Γιώργο Αποστολίδη. Στο επίκεντρο βρίσκονται η Ιατρική Ακριβείας και οι καλύτερες, προσωποποιημένες λύσεις.

«Προσπαθούμε να φέρουμε στην Ελλάδα τις καλύτερες πρακτικές. Υπάρχουν άριστες λύσεις που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον μέσο άνθρωπο. Η Ιατρική Ακριβείας φτιάχνει ειδικό προφίλ για κάθε ασθενή και ταιριάζει σε αυτ , τις καλύτερες πρακτικές. Οπως π.χ. τον βέλτιστο τρόπο ζωής, τις πρέπουσες ασκήσεις και φάρμακα,όπως και την αρμόζουσα διατροφή», ανέφερε ο κ. Βλάμος.

Τον Οκτώβριο θα διοργανωθεί στην Κρήτη το Παγκόσμιο Συνέδριο, στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα.ικής Ερευνας.

Check Also

Ιατρική ακριβείας στην Ογκολογία: Ανάλυση του πλήρους γονιδιώματος του όγκου

Η συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων μοριακών αναλύσεων του όγκου κάθε ασθενούς μαζί με τα κλινικά και …