Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού των 60-64 και 75-79 στις 10/2 και 12/2

Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού των 60-64 και 75-79 στις 10/2 και 12/2

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση ότι, τις επόμενες ημέρες, “ανοίγουν” και άλλες ηλικιακές ομάδες σχετικά με τον ορισμό ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

«Σήμερα ξεπεράσαμε τις 410.000 εμβολιασμούς», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας έφτασε το 3,9%.

Ως προς τους εμβολιασμούς, θα λειτουργούν παράλληλα δύο προγράμματα, τα οποία δεν θα μπλέκονται μεταξύ τους: την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 60 έως 64, στις οποίες θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 75 έως 79 ετών.

Όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca στα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, όπου αυτό θα χορηγείται. Αντίστοιχα, όσοι ανήκουν στη ομάδα 75-79 ετών θα κλείνουν ραντεβού μόνο στα κέντρα με τα εμβόλια των υπόλοιπων εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι στις 15 Φεβρουαρίου θα ανοίξει μέρος των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού και να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που θα ανοίξουν είναι στη HELEXPO στην Αθήνα, κοντά στο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας, και στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ως προς τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, έχει εμβολιαστεί το 73%, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα και τα στοιχεία των εμβολιασθέντων υγειονομικών ανά νοσοκομείο. Όταν αυτά θα γίνουν γνωστά, θα υπάρξουν στοχευμένες δράσεις στα ιδρύματα με τα χαμηλότερα ποσοστά, προκειμένου να πειστούν και άλλοι υγειονομικοί να εμβολιαστούν.

Check Also

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Δράσεις Δημόσιας Υγείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, το νομοσχέδιο …