Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Θάνος Πλεύρης: Από αύριο ισχύουν τα νέα μέτρα – Μέχρι τις 2 το πρωί το ρεβεγιόν, χωρίς όρθιους και μουσική

Θάνος Πλεύρης: Από αύριο ισχύουν τα νέα μέτρα – Μέχρι τις 2 το πρωί το ρεβεγιόν, χωρίς όρθιους και μουσική

Ο εμβολιασμός καλύπτει και την μετάλλαξη Όμικρον, επομένως πρέπει να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων, είπε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας επιπλέον ότι το ΕΣΥ οχυρώνεται και με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα και την απειλή της νέας μετάλλαξης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε πως όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήδη και τα οποία θα ίσχυαν από 3 Ιανουαρίου, θα τεθούν σε ισχύ από αύριο στις 06:00 το πρωί.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο:

  • Διπλή μάσκα ή κατά προτίμηση μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σουπερμάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από το προσωπικό της εστίασης και, σύσταση για χρήση της όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και τη διασκέδαση θα είναι έως τις 12 το βράδυ
  • Έως 6 άτομα στα τραπέζια και μετρικές αποστάσεις
  • Απαγόρευση όρθιων πελατών
  • Απαγορεύεται και η μουσική
  • Ειδικά για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς το ωράριο στον τομέα της διασκέδασης-εστίασης θα παραταθεί μέχρι τις 2 το πρωί, με όλες ωστόσο τις παραπάνω απαγορεύσεις.
  • Ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στα γήπεδα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Αυστηροποίηση των επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία και επισκέψεις στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο μετά από PCR
  • Έως 50% τηλεργασία και κυλιόμενο ωράριο ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε υπηρεσίας.

“Παράλληλα, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι μέσα στις απαγορεύσεις περιλαμβάνεται και η απαγόρευση διενέργειας οποιασδήποτε εκδήλωσης, είτε σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο, που θα έχει τα χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους, μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι ή με πληρωμή για διενέργεια πάρτι”, κατέληξε ο υπουργός, αφήνοντας επιπλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους κάτω των 60, όπως επίσης και το θέμα της λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Check Also

Πλεύρης: «Δεν τίθεται θέμα μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων»

Στην ευλογιά των πιθήκων και στα δεδομένα που ισχύουν για τη χώρα μας, καθώς και …