Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Sanofi Genzyme στο Διεθνές Συνέδριο των SSIEM και HSSIEM

Η Sanofi Genzyme στο Διεθνές Συνέδριο των SSIEM και HSSIEM

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας για τη Μελέτη των Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων (Society for the Study of Inborn Errors of Metabolism, SSIEM), το οποίο συνδιοργανώνεται φέτος από κοινού με την Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη των Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων (HSSIEM) στην Αθήνα, από 4 ως 7 Σεπτεμβρίου, η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της Sanofi, θα υποστηρίξει δύο συνέδρια περί σπάνιων παθήσεων, σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπευτική διαχείριση και παρακολούθηση των νόσων Fabry και Gaucher.

Το συμπόσιο της Sanofi Genzyme, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, 7:30-8:30 π.μ., με τίτλο «Η νόσος Fabry στο πέρασμα του χρόνου» (The Sands of Time In Fabry Disease), επικεντρώνεται στους διάφορους φαινότυπους και την κλινική τους σημασία, το ρόλο του GL-3 και του Lyso GL-3 στην παθοφυσιολογία της νόσου, τη σημασία της παρακολούθησης τόσο για τους νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς, όσο και για αυτούς που λαμβάνουν, και ενημερώνει για τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της θεραπείας των ενήλικων ασθενών.

Το δεύτερο συμπόσιο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, 7:30-8:30 π.μ., έχοντας τίτλο «Θεραπεία μείωσης υποστρώματος στη νόσο Gaucher» (Substrate reduction therapy in Gaucher Disease). Σκοπός του είναι να κάνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπείες για τη νόσο Gaucher, από την κλινική τους ανάπτυξη, μέχρι τα πραγματικά δεδομένα των ασθενών και τις μακροπρόθεσμες εκβάσεις.

«Η Sanofi Genzyme διατηρεί για περισσότερα από 35 χρόνια τη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς με διαταραχές λυσοσωμικής αποθήκευσης και σπάνιες νόσους», επισημαίνει ο Sebastien Martel, Global Head of Rare Diseases. «Είμαστε αφοσιωμένοι στην ενδυνάμωση της ζωής αυτών των ασθενών, υποστηρίζοντας την έγκαιρη διάγνωση και πρόσβαση σε θεραπείες, επενδύοντας στην καινοτόμα έρευνα και ανάπτυξη που βοηθά στην καλύτερη κατανόηση αυτών των διαταραχών, προς όφελος της συνεχούς φροντίδας των ανθρώπων που υπηρετούμε.»

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Στόχος η ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων καθιερώθηκε το 2008 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS) …