Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2018»

Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2018»

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas, μαζί με τους εργαζομένους της Roche Diagnostics Hellas, συμμετείχαν για 15η χρονιά στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία της Roche, μέσω της οποίας στηρίζει από το 2003 φορείς που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Στη φετινή «Παγκόσμια Πεζοπορία για Παιδιά», εργαζόμενοι από 157 θυγατρικές της Roche σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν συγκεντρώνοντας χρήματα για περισσότερα από 75 προγράμματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα οποία υλοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Μαλάουι, η Αιθιοπία και οι Φιλιππίνες. Επιπλέον, μέσω του παγκόσμιου ιδρύματος εργαζομένων της Roche, ξεκίνησαν φέτος τρεις νέες συνεργασίες για την εκπαίδευση στην Αιθιοπία, το Νεπάλ και την Κένυα.

Στη χώρα μας, ενενήντα εθελοντές της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας, για μία ακόμη χρονιά, το έργο του  Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη και συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη των αναγκών της οργάνωσης.

Παράλληλα, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησαν το 2017, οι εργαζόμενοι ανακαίνισαν και διακόσμησαν εθελοντικά τα δωμάτια των παιδιών και την αίθουσα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ταξινόμησαν τρόφιμα και ρούχα, έβαψαν εξωτερικούς χώρους και δημιούργησαν μικρούς κήπους.

«Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί σημείο αναφοράς στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, έχουμε δημιουργήσει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μια “παράδοση” εθελοντικής κινητοποίησης για τη στήριξη φορέων με αξιόλογο έργο στη φροντίδα παιδιών. Τόσο η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή στη δράση, όσο και η απόφαση των συναδέλφων να τη διευρύνουν με την προσφορά εθελοντικής εργασίας, επιβεβαιώνουν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας», δήλωσε η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

«Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Roche να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και το μέλλον παιδιών που το έχουν ανάγκη. Με τη συμμετοχή μας στη φετινή δράση, δώσαμε το μήνυμα ότι είμαστε πλέον κι εμείς εδώ, ενώνοντας δυνάμεις με χιλιάδες συναδέλφους μας από όλο τον κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο Head of Business & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas, κ. Θανάσης Ακάλεστος.

Check Also

Η Roche έδωσε δυναμικά το «παρών» για μια ακόμα χρονιά στο Greece Race for the Cure®

Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas, ως OneRoche, συνεπείς όπως κάθε χρόνο στο …