Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Novo Nordisk Hellas εγκαινιάζει ιστότοπο ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

Η Novo Nordisk Hellas εγκαινιάζει ιστότοπο ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

Η αιμορροφιλία είναι μια σπάνια διαταραχή της πήξης του αίματος. Εκτιμάται ότι επηρεάζει περισσότερα από 450.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 173.000 έχουν διαγνωσθεί με αιμορροφιλία Α ή Β. Ο μικρός αριθμός διαγνωσθέντων ατόμων με αιμορροφιλία σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένη ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις της.

Η Novo Nordisk Hellas εργάζεται για ένα μέλλον στο οποίο θα διαγιγνώσκεται σε όλους η αιμορροφιλία και θα μπορούν να ζήσουν μια ζωή με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς. Επενδύει και παρέχει υποστήριξη, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στη διεπιστημονική περίθαλψη για τα άτομα με αιμορροφιλία.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, καθώς και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και των ασθενών της χώρας για τη νόσο της αιμορροφιλίας, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της υγείας τους, η Novo Nordisk Hellas υλοποίησε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ενημερωτικού ιστοτόπου για τη νόσο της αιμορροφιλίας, εγκαινιάζοντας το www.changinghaemophilia.gr.

Ο ιστότοπος www.changinghaemophilia.gr δημιουργήθηκε ώστε να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη νόσο της αιμορροφιλίας, τα αίτια εμφάνισης, τις επιπτώσεις της νόσου καθώς και τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Έχει, επίσης, σκοπό να αναδείξει τις φωνές και τις απόψεις των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο της αιμορροφιλίας, σε όλο τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα στο μέλλον.

Το περιεχόμενο της εκστρατείας ενημέρωσης κοινού επιμελήθηκε το ιατρικό τμήμα της Novo Nordisk Ελλάς Ε.Π.Ε. και απευθύνεται αποκλειστικά στο ελληνικό και κυπριακό κοινό. Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου  επαγγελματία υγείας. Για οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, σας παρακαλούμε να απευθυνθείτε στον ιατρό σας.

Check Also

#BecauseIsayso: H Servier Hellas ενημερώνει επαγγελματίες υγείας, ασθενείς και κοινό για την Υπέρταση

Με αφορμή τη 17η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas για 7η συνεχή χρονιά …