Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Amgen δίπλα στο ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. στην ενημέρωση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Η Amgen δίπλα στο ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. στην ενημέρωση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Καρδιάς, η οποία γιορτάζεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη (φέτος στις 29 Σεπτεμβρίου), το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του μετρό, στο Σύνταγμα. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης εμφάνισής τους, μέσω του προγράμματος δωρεάν εξετάσεων με ονομασία «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης – Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου».

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την κυριότερη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, με πάνω από 17 εκατομμύρια ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας καρδιαγγειακών παθήσεων το 2016, αντιπροσωπεύοντας το 31% του συνολικού αριθμού θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα. Γι’ αυτό τον λόγο, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τον αγώνα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το κοινό προσήλθε στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου από τις 9:00 έως τις 17:00 ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς-συνεργάτες του Ιδρύματος αναφορικά με την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τον τρόπο προσδιορισμού του καρδιαγγειακού κινδύνου. Ο έλεγχος έγινε δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους εξεταζόμενους, μέσω ενός ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Η Amgen Hellas στάθηκε αρωγός στην πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ, που έθεσε σε πρώτο πλάνο την αξία την ενημέρωσης και πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων. Με γνώμονα την προάσπιση των αναγκών των ασθενών και την προστασία του υπέρτατου αγαθού, της ίδιας της ζωής, συντάχθηκε με το Ίδρυμα στον κοινό αγώνα για τακτική και έγκαιρη καρδιολογική παρακολούθηση, που αποτελεί το σημαντικότερο βήμα για μια υγιή και ποιοτική ζωή.

«Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν να αναδείξει τη σπουδαιότητα που έχει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων και, με αυτό τον τρόπο, να αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία ενάντια στη μάχη κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων, που αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Ρίχτερ, μέλος του Δ.Σ. του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

Από την πλευρά της Amgen, η κα Ευγενία Λιονή, Corporate Communications & Government Affairs Lead της Amgen Hellas, τόνισε: «Γνωρίζουμε όλοι τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πρόληψη στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, η Amgen Hellas στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ για ευαισθητοποίηση του κοινού από ομάδες ειδικών σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της ενημέρωσης και του τακτικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών».

Check Also

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Σημαντικές οδηγίες για τους κινδύνους και την προστασία των πολιτών μετά από τις πλημμύρες

Οδηγίες για τους κινδύνους και την προστασία των πολιτών στις πλημμυροπαθείς περιοχές έδωσε σήμερα η …