Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Επιστήμη / Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της για χρήση στο εξωτερικό

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού στους πολίτες της για χρήση στο εξωτερικό

Η Βρετανία θα παρέχει πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID-19 για τους πολίτες της, αν αυτά ζητούνται από άλλες χώρες – ωστόσο, δεν σχεδιάζει να τα εισαγάγει για χρήση στο εσωτερικό, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός Υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα εμβολιασμού, Νάντιμ Ζαχάουι.

«Αν άλλες χώρες ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, τότε νομίζω ότι είναι σωστό να το διευκολύνουμε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. «Δεν εξετάζουμε εσωτερική χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού, αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας. Όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός, το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, σε συνδυασμό με τα rapid tests, νομίζω ότι είναι η πορεία προς το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Ζαχάουι συμπλήρωσε ότι η Βρετανία αναμένει αύξηση της προμήθειας εμβολίων τον ερχόμενο μήνα και σημείωσε ότι ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 32 εκατομμύρια ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες ύψιστης προτεραιότητας ως το τέλος Απριλίου. «Βλέπω έναν πολύ μεγαλύτερο όγκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο – να φτάνουμε τα δεκάδες εκατομμύρια δόσεις», υπογράμμισε.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

CDC: Υπάρχει εποχικότητα στη νόσηση από κορονοϊό;

Η δραστηριότητα της νόσησης από COVID-19 τείνει να παρουσιάζει κάποια διακύμανση ανάλογα με τις εποχές, …