Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στην ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής περί πανδημίας και χρόνιων νοσημάτων

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στην ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής περί πανδημίας και χρόνιων νοσημάτων

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας συμμετείχε χτες, 3 Νοεμβρίου, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19».

Την Ένωση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Δέδες, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενός ασθενοκεντρικού συστήματος υγείας, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του οποίου απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων εταίρων, και πρωτίστως των ίδιων των ληπτών υπηρεσιών υγείας. Τόνισε πως οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της χάραξης πολιτικών υγείας, και ως αναγνώριση αυτής της ανάγκης κατέθεσε πρόταση για δημιουργία στο Υπουργείο Υγείας αρμόδιας Διεύθυνσης με αρμοδιότητα την επικοινωνία με φορείς ασθενών, αλλά και διαμεσολάβησης με φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασχολούνται με θέματα υγείας.

Τέλος, τόνισε πως η κατανομή των σπάνιων πόρων, ιδίως σε περιόδους οικονομικής δυσκολίας, απαιτούν ευρεία κοινωνική συναίνεση και συνυπευθυνότητα, και αυτό μπορεί να γίνει με τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής Υγείας και τη θεσμική συμμετοχή των ασθενών μέσω των οργανωμένων σωματείων.

Στο τέλος των ομιλιών παρέμβαση έκανε και η Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, κ. Βάσω Μαράκα, ενώ την Ένωση στην ημερίδα εκπροσώπησαν και οι κ.κ. Δημήτρης Κοντοπίδης και Γιώργος Καλαμίτσης.

Check Also

«Μη μένεις OFF. Δήλωσε ‘παρΟΝ’»: Μια σημαντική εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου ασθενών και φροντιστών ΠΑΡ.ΚΙΝ.Σ.Ο.Ν.

Τι είναι η νόσος του Πάρκινσον, ποια τα συμπτώματα, ποιες οι δυσκολίες που βιώνουν οι …