Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ζαούτης: Μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 – Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική «στα κόκκινα»

Ζαούτης: Μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες 18 έως 24 – Ιόνιο, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Αττική «στα κόκκινα»

Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες καταγράφεται κυρίως στις ηλικίες 18 έως 24, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν σε σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής. Η αύξηση στις άλλες ηλικιακές ομάδες είναι σταθερή.

Ο κ. Ζαούτης, παρουσιάζοντας στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη και την αύξηση του δείκτη θετικότητας, σημείωσε: «Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών, όμως τα δεδομένα των κρουσμάτων κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη». Σχολίασε, δε, ότι αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη βρίσκονται ακόμα σε ελεγχόμενο επίπεδο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, η Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Οι δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, ΒΑ4 και ΒΑ5, σαρώνουν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη, ενώ και στην Ελλάδα αποτελούν πάνω από 50% των κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Παρασκευής, στη χώρα μας οι τουριστικές περιοχές είναι εκείνες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων, και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου, του Νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη, καθώς και η Αττική.

Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι και η αύξηση που παρουσιάζουν τις τελευταίες 3 εβδομάδες οι επαναλοιμώξεις. Αυξημένες παρουσιάζονται και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε αύξηση των διασωληνωμένων. Αυτό, σύμφωνα με τους επικεφαλής του ΕΟΔΥ, δηλώνει ότι πρόκειται για ένα ήπιο κύμα.

Check Also

ΠΙΣ: Ζητά άμεση κατάργηση της διάταξης περί συστέγασης ιατρείων και ινστιτούτων αισθητικής / διαιτολογικών γραφείων

Την άμεση κατάργηση της διάταξης που προβλέπει τη συστέγαση των ιατρείων με κέντρα αισθητικής, καταστήματα …