Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΟΔΥ: Οδηγός υγείας για τους ταξιδιώτες στο εξωτερικό

ΕΟΔΥ: Οδηγός υγείας για τους ταξιδιώτες στο εξωτερικό

Σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, οι μετακινήσεις των ανθρώπων διαρκώς αυξάνονται. Στο γεγονός αυτό συνέβαλε η ανάπτυξη της τεχνολογίας που δημιουργεί τις συνθήκες για ασφαλέστερα, ταχύτερα, ανετότερα και οικονομικότερα μέσα μεταφοράς.

Ο ταξιδιώτης εκτίθεται σε κινδύνους που εξαρτώνται από τον σκοπό του ταξιδιού, τον προορισμό, τη διάρκεια της παραμονής και την εποχή κατά την οποία πραγματοποιείται το ταξίδι, τη συμπεριφορά του και τις συνθήκες διαμονής του.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, οι έγκυες, αποτελούν ομάδες πληθυσμού περισσότερο επιρρεπείς σε ατυχήματα και άλλα προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η ταχεία και πολλές φορές απρόβλεπτη μεταβολή των δεδομένων σε κάθε σημείο του πλανήτη αποτελεί το στοιχείο που διαφοροποιεί την Ταξιδιωτική Ιατρική από άλλους τομείς της Ιατρικής επιστήμης. Εξάρσεις επιδημιών, νεοαναδυόμενα νοσήματα, όπως η λοίμωξη από νέο κορονοϊό SARS-Cov2, φυσικές καταστροφές και μεταναστεύσεις ομάδων πληθυσμού, μεταβάλλουν τον σχετικό κίνδυνο για τον ταξιδιώτη.

Η επικαιροποιημένη έκδοση του Οδηγού Υγείας για Ταξιδιώτες στο Εξωτερικό απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και σε όλους όσους ταξιδεύουν με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σκοπό. Διαβάστε την εδώ.

Check Also

Γεωργιάδης: «Σε δύο μέρες τα επίσημα αποτελέσματα της προκήρυξης για αναισθησιολόγους»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε τις δικές του απαντήσεις σχετικά με το θέμα που …