Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Έντονη δραστηριοποίηση με συνέδρια και δράσεις

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Έντονη δραστηριοποίηση με συνέδρια και δράσεις

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία παρουσίασε, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, τους στόχους και το περιεχόμενο ενός από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια της χώρας, των Πανελληνίων Σεμιναρίων Ομάδων Εργασίας, το οποίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 20-22 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γουδέβενος, ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για ένα συνέδριο που σηματοδοτεί διαχρονικά το μεγάλο ενδιαφέρον των καρδιολόγων, με την παρουσία φέτος περίπου 2.500 συνέδρων. Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα αποτελείται από δεκάδες στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις, παρουσιάσεις περιστατικών από νοσοκομεία όλης της χώρας, παρουσιάσεις ερευνητικού έργου πανεπιστημιακών κλινικών και εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλίες για κάθε πεδίο της Καρδιολογίας.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ ανέδειξε, επίσης, το προφίλ και τους κύριους άξονες δραστηριοποίησης της ΕΚΕ, που εστιάζονται στην εκπαίδευση των καρδιολόγων, την ιατρική έρευνα και την ενημέρωση των πολιτών, με στόχευση τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ ενημέρωσαν για τους στόχους και το περιεχόμενο του συνεδρίου, καθώς και για κρίσιμα θέματα Καρδιαγγειακής Υγείας που αφορούν τους πολίτες.

Οι επιστήμονες ανάδειξαν, επίσης, τις πολύπλευρες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε μια σειρά πεδίων όπως το e-cardiology, την νέα Ομάδα Εργασίας Ψηφιακής Καρδιολογίας και την αξιοποίηση ευρύτερα της τεχνολογίας στη θεραπεία και παρακολούθηση των ασθενών.

Δόθηκε πληροφόρηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα stent for life, καθώς και προγράμματα αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου, με εργαλεία την προνοσοκομειακή διάγνωση και τηλεϊατρική.

Τέλος, οι ομιλητές μίλησαν για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΕ, μία από αυτές το Forum γυναικών Καρδιολογίας, αλλά και τη διεπιστημονική συνεργασία με άλλες ειδικότητες, για την έγκυρη ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων υγείας.

Check Also

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Νικάμε την υπέρταση, κερδίζουμε περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής

H υπέρταση (ή σταθερά αυξημένη δηλαδή αρτηριακή πίεση) αποτελεί την πιο συχνή χρόνια νόσο και …