Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Εκλογές για τους Φυσικοθεραπευτές στις 20 Μαΐου

Εκλογές για τους Φυσικοθεραπευτές στις 20 Μαΐου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ) δυνάμει των διατάξεων του Νόμου 3599/2007, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) και έχει την υποχρέωση κάθε 3 χρόνια να διενεργεί τις εκλογές του, για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο επάγγελμα και να αποκτήσουν νόμιμο δικαίωμα, μέσω της άδειας άσκησης επαγγέλματος, όλοι οι φυσικοθεραπευτές πρέπει να εγγραφούν στον Π.Σ.Φ. Στο παρόν στάδιο, εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο είναι 8.300 φυσικοθεραπευτές. Η εγγραφή στον Π.Σ.Φ. αποτελεί έναν τρόπο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, καθώς οι πολίτες μπορούν να αναζητούν τους εγγεγραμμένους στον ΠΣΦ φυσικοθεραπευτές σε όλη την Ελλάδα στο: http://www.psf.org.gr/physio_members.php

Ο Π.Σ.Φ. καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στις εκλογές και να προσέρχονται στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα (http://psf.org.gr/psf-news-5321.htm), προκειμένου να αναδείξουν τις διοικήσεις που θεωρούν ικανές να τους εκπροσωπήσουν.

«Η απερχόμενη διοίκηση του Π.Σ.Φ., έχοντας ως γνώμονα το κοινό όφελος των μελών του, αλλά και των Ελλήνων Πολιτών, έδρασε με σύνεση, αποφασιστικότητα και ταχύτητα τα τρία τελευταία χρόνια.

…Το επόμενο διάστημα, ο Π.Σ.Φ πρέπει να δώσει βάσει στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του, και έχει ζητήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, το οποίο θεωρούμε ότι στο επόμενο Νομοσχέδιο θα την υιοθετήσει, όπως έχει ζητήσει και την Νομοθέτηση του Μητρώου Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας, για μπει μια τάξη στο άναρχο τοπίο και να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία.

Για το μεγάλο ζήτημα της στρέβλωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας (36/2005) περί μετακίνησης Ευρωπαίων εργαζομένων, ο Π.Σ.Φ έχει ζητήσει την ορθή εφαρμογή της, χωρίς ‘’εξυπηρετήσεις’’ και την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος.

Τέλος, όσον αφορά την κατάταξη των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται και θα προέλθει από την ενοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά την Ελλάδα, ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας την κατάταξη των τμημάτων Φυσικοθεραπείας στις Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας και μόνο.

Θεωρούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του κλάδου και καλούμε τα μέλη να συμμετέχουν και να μην απέχουν», δήλωσε σχετικά ο ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ., κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Check Also

Συνάντηση Φυσικοθεραπευτών – Υπουργού Υγείας με θέμα τη σχέση με ΕΟΠΥΥ και το αγκάθι του clawback

Συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών ΠΣΦ – ΝΠΔΔ είχε ο Yπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης …