Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Δύο απινιδωτές στον Δήμο Σουλίου από τον ΙΣΑ

Δύο απινιδωτές στον Δήμο Σουλίου από τον ΙΣΑ

Με απόφαση του ΔΣ και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) παρέδωσε δύο απινιδωτές, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ορεινών και απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Σουλίου.

Τους απινιδωτές παράλαβε από τα γραφεία του ΙΣΑ η Δήμαρχος Σουλίου, κα Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον ΙΣΑ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου για την ενίσχυση της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων.

«Ευχαριστούμε θερμά τον ΙΣΑ, για την ευγενική του προσφορά, με την οποία ενισχύεται σημαντικά τόσο η πρόληψη, όσο και η αντιμετώπιση δύσκολων και δυσάρεστων περιστατικών υγείας των πολιτών που ζουν στα απομακρυσμένα χωριά του ορεινού και ιστορικού Δήμου Σουλίου. Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία δημοτικών κτιρίων στην Κοινότητα Τσαγγαρίου και στην Κοινότητα Καρβουναρίου», επισήμανε η κ. Μπραΐμη.

«Οι γιατροί της Αθήνας, τα δύσκολα αυτά χρόνια για την πατρίδα μας, έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, και έχουν αποδείξει ότι στηρίζουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με όλες τις δυνάμεις τους. Δυστυχώς, οι κάτοικοι των ακριτικών και ορεινών περιοχών της χώρας μας έχουν εγκαταλειφθεί από την επίσημη, πολιτεία που αδυνατεί να καλύψει τις υγειονομικές τους ανάγκες. Πρέπει άμεσα  να υποστηριχθούν οι Μονάδες Υγείας αυτών των περιοχών για να σταματήσουν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …