Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης για γυναίκες στις 24 Νοεμβρίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης για γυναίκες στις 24 Νοεμβρίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Η σιδηροπενία είναι η πιο συχνή αιτία αναιμίας παγκοσμίως και πλήττει κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία.

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι:

α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής

β) η δυσαπορρόφηση

γ) η απώλεια αίματος (π.χ. από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση)

δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά, έγκυες)

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών, αλλά και τη γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, τη τριχόπτωση.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία, το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, στις 24 Νοεμβρίου (09:00 – 14:30).

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, μπορείτε να επικοινωνείτε για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας στο 210-7286324.

Check Also

Η χαμηλή δόση ασπιρίνης φέρεται να αυξάνει τον κίνδυνο αναιμίας σε άτομα άνω των 65 ετών

Η καθημερινή λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης είναι πολύ διαδεδομένη σε ασθενείς με ιστορικό στεφανιαίας νόσου …