Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Διεύρυνση της πολυετούς συνεργασίας MSD και ΒΙΑΝΕΞ

Διεύρυνση της πολυετούς συνεργασίας MSD και ΒΙΑΝΕΞ

Για περισσότερα από 35 χρόνια, MSD και ΒΙΑΝΕΞ συνεργάζονται με επιτυχία στην ελληνική αγορά. Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν τη διεύρυνση αυτής της συνεργασίας στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας.

Η διεύρυνση της συνεργασίας εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της MSD να αναδεικνύει την αξία των καινοτόμων φαρμάκων της, επενδύοντας παράλληλα στην παραγωγικότητα και ανάπτυξη της χώρας μέσα και από την ανάπτυξη συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες. Η BIANEΞ είναι ένας συνεργάτης εμπιστοσύνης για την MSD και στόχος της είναι η περαιτέρω δραστηριοποίηση, με βασικό στρατηγικό εταίρο την MSD, σε καινοτόμα φάρμακα. H νέα επιχειρηματική συμφωνία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2018.

«Η συνεργασία της ΒΙΑΝΕΞ με την MSD στην Ελληνική αγορά, όχι μόνο συνεχίζεται με επιτυχία, περισσότερο από 35 χρόνια, αλλά και διευρύνεται τώρα στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας, μια διεύρυνση που προσφέρει και στις δυο εταιρείες μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και απόδοσης. Το επιχειρηματικό μοντέλο της ΒΙΑΝΕΞ έχει ως στρατηγικό στόχο τη διάθεση στην ελληνική αγορά καταξιωμένων προϊόντων, με τεκμηριωμένα θεραπευτικά οφέλη, συνεργαζόμενη με ένα στρατηγικό εταίρο παγκόσμιας εμβέλειας όπως η MSD, ισχυροποιώντας τη θέση της ως η κορυφαία Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία», δήλωσε σχετικά ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

«Η στρατηγική της εταιρείας μας παγκοσμίως επικεντρώνεται στην ανάδειξη της αξίας των καινοτόμων προϊόντων καθώς και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών που θα δώσουν μεγαλύτερη ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διαθέτουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων και καταξιωμένων προϊόντων και μέσα από την 35ετή συνεργασία μας με ένα ισχυρό συνεργάτη όπως η ΒΙΑΝΕΞ, εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακά μας. Πιστεύουμε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας μας στην θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας θα φέρει απώτερο όφελος στην Ελληνική Οικονομία και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας», ανέφερε με τη σειρά της η κα Agata Jakoncic, Managing Director της MSD, με αφορμή την ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης.

Check Also

Η προβλεψιμότητα είναι το “φάρμακο” της υγείας

Το πρόβλημα της φαρμακευτικής πολιτικής στη χώρα μας το έθεσε με πολύ απλά λόγια ο …