Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών για το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας

Διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών για το κλείσιμο του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 2.000 συνταγές τον μήνα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΠΟΝ αναφέρει:

«Με μία απερίγραπτη ξαφνική απόφαση «κεραυνό εν αιθρία» και χωρίς καμία αιτιολογία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, στη συνεδρίασή του στις 21/07/2022, αποφάσισε να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, φαρμακείο το οποίο η ίδια η Διοίκηση είχε αναβαθμίσει πριν από ένα χρόνο.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Καλαμάτας εκτελεί πάνω από 2.000 συνταγές το μήνα, εξυπηρετώντας όλους τους ασθενείς που παίρνουν φάρμακα υψηλού κόστους τόσο της Μεσσηνίας, όσο  και μεγάλου αριθμού ασθενών της Λακωνίας καθότι δεν υπάρχει εκεί αντίστοιχο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση ποιον εξυπηρετεί;

Μήπως τα ιδιωτικά φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες;

Μήπως αποτελεί μέρος πιλοτικού σχεδίου για την αποψίλωση των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και τη μεταφορά φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία της αγοράς και στις φαρμακαποθήκες;

Είναι σε γνώση του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα πρέπει να πάρει άμεσα θέση στο ανακύψαν ζήτημα;

Tα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως είναι οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου (υπό αιμοκάθαρση, υπό περιτοναϊκή κάθαρση, υπό μεταμόσχευση), αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια σαν ασπίδα προστασίας στην οικονομική κρίση για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που πάσχει από σοβαρές ασθένειες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (Π.Ο.Ν.) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, στην απαράδεκτη και αλλοπρόσαλλη αυτή απόφαση της Διοίκησής του ΕΟΠΥΥ να κλείσει τη δημόσια δομή του φαρμακείου της Μεσσηνίας και απαιτεί την άμεση κατάργησή της χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα αγωνιστεί για τη διατήρηση της δομής των δημόσιων φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και ζητά επίσης την ίδρυση φαρμακείων ΕΟΠΥΥ στις πρωτεύουσες των Νομών η περιοχών που δεν υπάρχουν εξυπηρετώντας τους χρόνιους ασθενείς».

Check Also

Επίσκεψη Ειρήνης Αγαπηδάκη στο «Βουβάλειο» Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καλύμνου

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή γίνεται στη χώρα η μεγαλύτερη επένδυση και …