Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού

Δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού

Την 1η Φεβρουαρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε πρόταση για την αναθεώρηση της Οδηγίας 98/83/ΕΚ σχετικά με την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού και να ενισχύσει την πρόσβαση του κοινού σε σχετικές πληροφορίες. Η εν λόγω πρόταση βασίζεται στην αξιολόγηση της Οδηγίας 98/83/ΕΚ (REFIT Evaluation of the Drinking Water Directive) και ανταποκρίνεται άμεσα στην πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Πολιτών «Right2Water».

Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ότι η ποιότητα του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση είναι υψίστης σημασίας για την ανθρώπινη υγεία, το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει τους πολίτες, αλλά και τους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς φορείς, να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και να υποβάλουν σχόλια και παρατηρήσεις στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Have Your Say, και ειδικότερα στον σύνδεσμο https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/com-2017-753_en.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://ec.europa.eu/environment/water/water-drink/review_en.html

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 29 Μαρτίου 2018 και η πρόταση θα διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω διαπραγμάτευση και τελική έγκριση.

Check Also

Συνάντηση Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών …