Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Γ. Πατούλης: «Ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο brain drain»

Γ. Πατούλης: «Ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο brain drain»

Στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, στον τομέα του Τουρισμού Υγείας, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης, για την ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και ΕΛΙΤΟΥΡ, στο πλαίσιο του 1ου Ιατρικού Συμποσίου για τον Ιατρικό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, ο κ. Πατούλης συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων για τον τουρισμό υγείας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλα, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλου, του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Μουρμούρα, του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Άδωνι Γεωργιαδη, του εκδότη της Hellenic News of America κ. Π. Κοτρώτσιου, Δημάρχων, Πρέσβεων, εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας.

«Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας brain drain. Αποτελεί, όμως, και όνειρο για τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που επισκέπτονται με ενθουσιασμό την Ελλάδα, καθώς και δική μας υποχρέωση να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στη χώρα τους περισσότερο υγιείς, έχοντας ανακαλύψει την ουσία και την έννοια της φυσικής ευεξίας στους ιαματικούς φυσικούς μας πόρους. Το να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain, είναι για τον Τουρισμό Υγείας εξίσωση απλή αλλά πολυσήμαντη.

Η επιτυχία έγκειται ακριβώς στη δεινότητα των ελληνικού επιστημονικού κεφαλαίου των απανταχού γιατρών που στελεχώνουν τα μεγαλύτερα κέντρα και θεραπευτήρια της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά, και της Αυστραλίας», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, θυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα και η μήτρα της Ιατρικής του κόσμου. «Είναι στα χέρια όλων μας το εγχείρημα να χαρίσουμε στη χώρα εκ νέου τη λάμψη που δικαιούται, αγγίζοντας με το αγαθό της Υγείας τα εκατομμύρια των τουριστών της γης.»

Ο κ. Πατούλης έλαβε, στη συνέχεια, τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας από την πρόεδρο της εταιρείας Med-Professionals, κοινωνιολόγο κα Ελένη Χόβρη. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν, επίσης, σε Έλληνες ιατρούς και επιχειρήσεις από τον χώρο της Υγείας που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Check Also

Επιδημίες του χειμώνα: Οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν

Την ανάγκη να εντατικοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης και, αντίστοιχα, και κατά του Covid- …