Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Γκίκας Μαγιορκίνης: Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας

Η μείωση των ενεργών κρουσμάτων συνεχίζεται, όπως και η πίεση στο ΕΣΥ ανέφερε ο επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Σύμφωνα με τον ίδιο η πανδημία στη Θεσσαλονίκη συρρικνώνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με την Αθήνα, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο στη συμπρωτεύουσα είναι 3 φορές πιο μεγάλο.

Ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι παραμένει επιβαρυμένη κατάσταση στη Δυτική Αττική και Κοζάνη και τόνισε ότι η πανδημία μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα, αλλά να αποκλιμακωθεί αργά και δύσκολα.

Ο καθηγητής είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας μόνο και χωρίς τη συμμετοχή στις συναντήσεις αυτές ηλικιωμένων ή ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αν θα επιλέξουμε να κάνουμε γιορτές με μία οικογένεια ακόμη, καλό θα ήταν να είναι η ίδια για όλες τις γιορτές και με την προϋπόθεση να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κ.α.).

Είπε ακόμη να προτιμούνται οι ανοιχτοί χώροι από τους κλειστούς και να αποφεύγονται οι αγκαλιές και τα φιλιά. Τέλος, ο κ. Μαγιορκίνης κάλεσε τους πολίτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr που άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 5.000.

Check Also

Νέα περιοδεία Α. Γεωργιάδη στη Δυτική Μακεδονία: Αρχή με Γρεβενά και Κοζάνη

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκίνησε τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, τη νέα τριήμερη περιοδεία του …