Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Γιώργος Πατούλης: «Η πολιτεία να σταματήσει να ‘πυροβολεί’ τους παρόχους και να επιτελέσει το έργο της»

Γιώργος Πατούλης: «Η πολιτεία να σταματήσει να ‘πυροβολεί’ τους παρόχους και να επιτελέσει το έργο της»

Την ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού και θα αξιοποιεί το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Daily Pharma News, 1ο Evidence Based Healthcare Conference, στις 26 Απριλίου, στην Αθήνα.

«Καλούμε την πολιτεία να σταματήσει να ‘πυροβολεί’ τους παρόχους και να επιτελέσει το έργο της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο σύστημα Υγείας που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Ο ιατρικός κόσμος απέδειξε από την πρώτη στιγμή το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέπει, κατορθώνοντας να εφαρμόσει το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Τα ίδια αντανακλαστικά πρέπει να επιδείξει και το Υπουργείο Υγείας, γιατί δυστυχώς βλέπουμε ότι οι ταχύτητες είναι μικρές, ενώ οι ανάγκες είναι μεγάλες», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ μιλώντας για την ανάγκη εφαρμογής των διαγνωστικών και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων των ασθενών.

Για το παραπάνω θέμα, μια ενδιαφέρουσα ομιλία έκανε ο Φ. Πατσουράκος, ταμίας του ΙΣΑ, ο οποίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «τα διαγνωστικά πρωτόκολλα εφαρμόζονται για τη σωστή διάγνωση και διαφύλαξη της Υγείας και, δευτερευόντως φυσικά, για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και την οικονομία, έχοντας επίσης και εκπαιδευτικό ρόλο. Σκοπός είναι να επιτυγχάνεται το καλύτερο επιστημονικό αποτέλεσμα, με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σχέση κόστους-οφέλους».

Check Also

Υπουργείο Υγείας: Προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα, υπεγράφη χθες, …