Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Γιορτή χαράς από την «Καρδιά του Παιδιού» για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Γιορτή χαράς από την «Καρδιά του Παιδιού» για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών στις 14 Φεβρουαρίου, έδωσε δυναμικό “παρών” μέσω δράσεων, τόσο το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, όσο και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στέλνοντας μήνυμα αγάπης και υποστήριξης στα καρδιοπαθή παιδιά. Παράλληλα, οι δράσεις είχαν σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, «Η Καρδιά του Παιδιού» διοργάνωσε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens μία γιορτή χαράς και παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους, με την ενεργή συμμετοχή όλων. Οι εθελοντές του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» διένειμαν ενημερωτικό υλικό, μοίρασαν δωράκια στους μικρούς επισκέπτες, ενώ οι επαγγελματίες make up artists, από τη Σχολή Επαγγελματικού Μακιγιάζ, Beauty Point Academy, έκαναν δωρεάν face painting με θέμα την καρδιά.

Παράλληλα, η γιορτινή ημέρα έκλεισε με τη διοργάνωση χορευτικής βραδιάς, στο στούντιο χορού Fever Reloaded, από τη σχολή χορού DANZARTE. Η εκδήλωση περιελάβανε πολύ χορό, καθώς συμμετείχαν χορευτές με κινητικά προβλήματα, κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης διατέθηκαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού».

Οι δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας κορυφώθηκαν την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, με τη διοργάνωση του 6ου αγώνα δρόμου για την «Καρδιά του Παιδιού» στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης. Τη διοργάνωση και φέτος ανέλαβε η ομάδα δρομέων «Η Καρδιά του Παιδιού», μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε. Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του μέλους και δρομέα της «Καρδιάς του Παιδιού», κ. Παύλου Μαυρικάκη.

Το αθλητικό γεγονός περιλάμβανε δύο διαδρομές των 7 και 10,5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας, για ακόμη μια χρονιά, σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλητική εκδήλωση αφιερώνεται στον αείμνηστο Γιώργο Βουράκη, γραμματέα της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών από σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Check Also

Συγγενείς Καρδιοπάθειες: Καθοριστικός ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας από την παιδική ηλικία

Καθοριστικός είναι ο ρόλος της Φυσικοθεραπείας στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από συγγενείς …