Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βασίλης Κοντοζαμάνης: Έτσι λειτουργεί το 1142 – Κανένα «παραθυράκι» στον νόμο ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Έτσι λειτουργεί το 1142 – Κανένα «παραθυράκι» στον νόμο ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και, όπως ήταν αναμενόμενο, τη συζήτηση μονοπώλησε το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου.

Όσον αφορά το πώς λειτουργεί η γραμμή 1142, ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε πως, οι τηλεφωνητές καταγράφουν τις καταγγελίες, οι οποίες αμέσως μετά συγκεντρώνονται και ομαδοποιούνται για να σταλούν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία έχει και το συντονισμό των περαιτέρω δράσεων.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιος κόβει τελικά το πρόστιμο, το Υπουργείο Υγείας, η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία ή η Αρχή Διαφάνειας, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως όλοι οι παραπάνω είναι όργανα ελέγχου εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου υπό τον συντονισμό της Αρχής Διαφάνειας και όλοι μπορούν να επιβάλουν το πρόστιμο.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες που αφορούν τα κέντρα διασκέδασης, τα μπουζούκια, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τους χώρους του καζίνο, ο κ. Κοντοζαμάνης απέκλεισε το ενδεχόμενο επανεξέτασης του νόμου, τονίζοντας ότι «εάν αρχίσουμε με τα «παραθυράκια», δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει να είμαστε σαφείς. Όπως ισχύει ο νόμος, χωρίς εξαιρέσεις, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Τέλος, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι το 40% από το ποσό των προστίμων θα κατευθύνονται σε δράσεις Δημόσιας Υγείας.

Check Also

Θάνος Πλεύρης: Χαλαρώνουν τα μέτρα από 1η Μάϊου – Τι αλλάζει

Τη χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά και …