Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Βήμα Μπροστά»: Eνημέρωση για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα από τη Novartis

«Βήμα Μπροστά»: Eνημέρωση για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα από τη Novartis

Η Novartis Hellas, στο πλαίσιο των δράσεών της για πρόληψη και καλύτερη ποιότητα ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, παρουσιάζει την εκστρατεία ενημέρωσης «Βήμα Μπροστά», μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ) – μια χρόνια νόσο που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις της λεκάνης και προοδευτική αγκύλωση της σπονδυλικής στήλης. Η εκστρατεία φέρει την επιστημονική αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αθλητικού θεσμού Spetses Mini Marathon, στις 5-7 Οκτωβρίου, όπου η εκστρατεία συμμετέχει ως επίσημος υποστηρικτής. Πρόκειται για ένα γεγονός με συμβολική σημασία, καθώς η νόσος εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας και, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά θέματα κινητικότητας.

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (AΣ) ανήκει στην οικογένεια των χρόνιων φλεγμονωδών νόσων που περιλαμβάνει και την Ψωριασική Αρθρίτιδα. Γενικά, οδηγεί σε σοβαρή υποβάθμιση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης και της σωματικής λειτουργίας, η οποία έχει σημαντική επίδραση στον τρόπο ζωής των ασθενών, με αποτέλεσμα το άγχος, την κοινωνική απομόνωση, την κατάθλιψη και τη μειωμένη ικανότητα εργασίας. Συνήθως προσβάλλει κυρίως άνδρες κατά τη διάρκεια της εφηβείας και κατά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους. Τα μέλη της οικογένειας των ασθενών με ΑΣ διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Ωστόσο, τα δυσδιάκριτα συμπτώματα έχουν ως αποτέλεσμα να περνούν αρκετά χρόνια μέχρις ότου να διαγνωστεί η ασθένεια σε πολλούς ασθενείς.

«Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα γιατί προσβάλλει νέους ανθρώπους. Εφόσον η διάγνωση γίνει έγκαιρα και παρασχεθεί η σωστή θεραπεία στον ασθενή από τον ειδικό ιατρό το συντομότερο δυνατόν, αντιμετωπίζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ), κος Παναγιώτης Τρόντζας, ρευματολόγος.

«Πιστοί στην αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, με την εκστρατεία “Βήμα Μπροστά” κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς την πρόληψη και έγκαιρη ενημέρωση  για ένα σημαντικό και υποδιαγιγνωσκόμενο νόσημα, όπως η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε αρωγοί κάθε σημαντικής πρωτοβουλίας που προάγει την υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε», τόνισε με τη σειρά της η επικεφαλής  επικοινωνίας του ομίλου Novartis, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Spetses Mini Marathon, η εκστρατεία «Βήμα Μπροστά» θα συμμετέχει με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και θα ενημερώνει το κοινό μέσω ειδικού ενημερωτικού εντύπου για τη νόσο.

Το περίπτερο της εκστρατείας «Βήμα Μπροστά» θα βρίσκεται στην Πλατεία Ποσειδωνίου το Σάββατο 6 Οκτωβρίου (09:00-14:00 και 17:00-21:00), καθώς και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου (09:00-14:00).

Check Also

«Η φωνή της ψωρίασης»: Καμπάνια ενημέρωσης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών «Eπιδέρμια»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Eπιδέρμια» υλοποίησε καμπάνια ευαισθητοποίησης κοινού και …