Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Βάνα Παπαευαγγέλου: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου

Ομόφωνη ήταν η απόφαση των ειδικών για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1ηΦεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Για τις κόκκινες περιοχές εισηγηθήκαμε να λειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα μείνουν κλειστά», συμπλήρωσε.

Η ίδια τόνισε ότι δεν είναι εύκολο μέσα στην καρδιά του χειμώνα να μειωθούν πολύ τα κρούσματα,ανακοινώνοντας ότι από τα 585 σημερινά κρούσματα τα 248 εντοπίζονται στην Αττική και 64 στη Θεσσαλονίκη.

Η πληρότητα των απλών κλινών Covid-19 σε όλη την Επικράτεια είναι 23% και των ΜΕΘ 39%, ενώ μεγαλύτερη πίεση παρατηρείται στην Αττική. Σύμφωνα με την καθηγήτρια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην χώρα μας 6.000 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων τα μισά εντοπίζονται στην Περιφέρεια Αττικής.  

Η κ. Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως καταγράφεται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση την Αττική όπου υπάρχει σταθεροποίηση αλλά όχι μείωση.

«Ένα μήνα μετά τα Χριστούγεννα η αύξηση που φοβόμασταν δεν συνέβη και είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς όλων μας», τόνισε η καθηγήτρια, συμπληρώνοντας ότι το αισιόδοξο μήνυμα είναι πως η αύξηση της θερμοκρασίας θα βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων, επομένως από τον Μάρτιο και μετά θα έχουμε σύμμαχό μας και τον καιρό.

Check Also

FLiRT: Τι γνωρίζουμε για τις νέες υποπαραλλαγές του κορονοϊού;

Στις 21 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διαδικτυακό Yale Medicine ο πιθανός αντίκτυπος των νέων υποπαραλλαγών …