Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Αυτά είναι τα νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Πλήρης ελευθερία στην εστίαση και την διασκέδαση

Αυτά είναι τα νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Πλήρης ελευθερία στην εστίαση και την διασκέδαση

Αλλαγές και νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μαζί με την αναπληρώτρια Υπουργό, Μίνα Γκάγκα και τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη.

Οι ανακοινώσεις ήρθαν μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία και έκανε τις σχετικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Τα μέτρα θα ισχύουν για 15 ημέρες και θα επαναξετάζονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τώρα και στο εξής οι κόκκινες περιοχές δεν θα έχουν επιπλέον μέτρα. Από εκεί και πέρα, εάν σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζονται επιπλέον μέτρα, η κυβέρνηση θα ζητά την γνωμοδότηση της Επιτροπής.

Επομένως, καταργείται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1 το πρωί, αλλά και το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στις “κόκκινες περιοχές”.

Όσον αφορά στην εστίαση, όπου παρευρίσκονται αμιγώς εμβολιασμένοι, θα υπάρχει πλήρης ελευθερία. Το προσωπικό θα συνεχίσει να τηρεί όλα τα μέτρα, όπως είναι η χρήση της μάσκας. Το ίδιο θα ισχύσει και στους χώρους διασκέδασης. Με λίγα λόγια, εστίαση και διασκέδαση σε κλειστούς χώρους επανέρχεται στα “προ κορονοϊού επίπεδα”, μόνο για τους εμβολιασμένους.

Στους μεικτούς χώρους παραμένουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Check Also

Οι νέες παραλλαγές του του κορονοϊού και τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Η μετάδοση του SARS-CoV-2 αυξάνεται σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα. Η υπό-παραλλαγή Eris της …