Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ανώτατα στελέχη του ΠΟΥ στην ανοικτή Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Ανώτατα στελέχη του ΠΟΥ στην ανοικτή Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος που υλοποιεί ο ΠΟΥ για την Υγεία των Προσφύγων και των Μεταναστών, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, επισκέφθηκε την ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα. Τον Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus συνόδευσαν η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Dr. Zsuzsanna Jakab, η εκπρόσωπος του Οργανισμού και επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα, Dr. Marianna Trias, και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Dr. Santino Severino.

Το κλιμάκιο του ΠΟΥ υποδέχθηκαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Γιάννης Μπασκόζος και ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Άγις Τερζίδης.

Ο κ. Ghebreyesus ενημερώθηκε από τον διοικητή της δομής, κ. Δημήτρη Γεωργιάδη, και το προσωπικό για τη χωρητικότητα, τις υποδομές, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικότερα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης της δομής, ενώ συνομίλησε και με φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Για την παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών ενημερώθηκε από αντίστοιχο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο παρέχει στη δομή υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσω του προγράμματος PHILOS. Πιο συγκεκριμένα, η δομή υποστηρίζεται από οδοντιατρείο (δύο οδοντίατροι και παιδοδοντίατρος), ενώ τις υπηρεσίες τους παρέχουν ένας κοινωνικός λειτουργός και δύο ψυχολόγοι, οι οποίοι συνεργάζονται και με άλλους οργανισμούς παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών  (έκδοση ΑΜΚΑ/ΑΦΜ, ιατρικά ρ/β, θέματα σχετικά με την υπηρεσία ασύλου, ανανέωση κάρτας ανεργίας, λήψη κοινωνικών ιστορικών, αιτήματα για ψυχολογική υποστήριξη, παραλαβή δικαιολογητικών για υπηρεσίες, νοσοκομεία, ΚΕΠ κ.λπ.).

Check Also

Γεωργιάδης: «Σε δύο μέρες τα επίσημα αποτελέσματα της προκήρυξης για αναισθησιολόγους»

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε τις δικές του απαντήσεις σχετικά με το θέμα που …