Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / «Ανοιχτά Φτερά» για τους νέους από τη Novartis

«Ανοιχτά Φτερά» για τους νέους από τη Novartis

Ο Όμιλος Νovartis κήρυξε την έναρξη του Προγράμματος Eταιρικής Υπευθυνότητας «Ανοιχτά Φτερά» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ). H πρωτοβουλία δωρεάν Κατάρτισης και Εξειδίκευσης με Πιστοποίηση απαντά στο καίριο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας και στόχο έχει να δώσει «φτερά» στους νέους, παρέχοντάς τους χρήσιμα εφόδια προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων τους.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ των γνωστικών πεδίων που έχουν οι απόφοιτοι των πανεπιστημιακών ή τεχνικών σχολών και των δεξιοτήτων και γνώσεων που ζητάει η αγορά εργασίας. Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη απασχολησιμότητα των πτυχιούχων στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό επιχειρήσεων στην Ελλάδα, που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει το 60%, αντιμετωπίζει δυσκολίες πλήρωσης κενών θέσεων εργασίας, εξαιτίας της έλλειψης οριζόντιων και επαγγελματικών/τεχνικών ειδικοτήτων από την πλευρά των υποψηφίων. Το ποσοστό αυτό που εμφανίζεται σταθερό για 2η συνεχόμενη χρονιά, είναι κατά 19% υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Επιπροσθέτως, στην ίδια Έρευνα, μεταξύ των 10 θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης τα τελευταία χρόνια είναι και οι ειδικότητες που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος «Ανοιχτά Φτερά».

Tο Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του Ι.Β.ΕΠ.Ε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βόλο. Προσφέρει σε 200 συμμετέχοντες ηλικίας 18-35 ετών, κατάρτιση και δυνατότητα πιστοποίησης σε 5 δυναμικά αναπτυσσόμενους τομείς, ενισχύοντας τη θέση των νέων στον επαγγελματικό στίβο.

Τα προσφερόμενα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

  1. Web Designer (25 Δ.Ω.)
  2. E-Commerce Consultant (35 Δ.Ω.)
  3. Τουριστικά Επαγγέλματα – Receptionist (45 Δ.Ω.)
  4. Γραμματεία Διοίκησης (35 Δ.Ω.)
  5. Υπάλληλος Οικονομικών Υπηρεσιών (40 Δ.Ω.)

Η πρωτοβουλία απευθύνεται:

  • Σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών.
  • Σε φοιτητές/σπουδαστές.

«Η εταιρική υπευθυνότητα είναι ενσωματωμένη στη λειτουργία της Novartis. Bασιζόμενοι σε αυτό, αποφασίσαμε να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, καθώς η ελπίδα για ένα βιώσιμο μέλλον στηρίζεται στους νέους. Η υπεύθυνη παρουσία μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, και τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας προς την ελληνική κοινωνία», δήλωσε η κα Susanne Kohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Ηellas, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες.

«Το Ι.Β.ΕΠ.Ε – ΣΕΒ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει μία ουσιαστική πρωτοβουλία της Novartis για τους νέους, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι η συνεισφορά της Novartis ανοίγει τον δρόμο και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους να θέσουν τις βάσεις της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας», ανέφερε στη συνέχεια η κα Θέκλη Πουλούκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Ι.Β.ΕΠ.Ε-ΣΕΒ).

Check Also

Αγωγή 214 εκατ. ευρώ κατά της Novartis κατέθεσε σήμερα το ελληνικό δημόσιο

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με την υπόθεση Novartis, το ελληνικό …