Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία με 3 self tests την πρώτη εβδομάδα – Οι τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία με 3 self tests την πρώτη εβδομάδα – Οι τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο λειτουργίας

Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε τη σημασία της δια ζώσης εκπαίδευσης. Όπως είπε η υπουργός, το πρωτόκολλο λειτουργίας που ίσχυσε τον Σεπτέμβριο πήγε καλά και τώρα θα τροποποιηθεί ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που φέρνει η παραλλαγή Όμικρον.

Οι τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο

  1. Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα, δηλαδή τρία στο σύνολο αντί δύο. Τα self test θα χορηγηθούν δωρεάν.
  2. Τα δύο δωρεάν self tests των επόμενων εβδομάδων θα γίνονται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς, δεδομένου ότι η μετάλλαξη Όμικρον δεν κάνει διακρίσεις.
  3. Σε περίπτωση κρούσματος σε ένα τμήμα, θα ελέγχεται πλέον όλο το τμήμα. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα υποβάλλονται σε 5 τεστ μέσα σε πέντε ημέρες (3 self tests και 2 rapid) και οι εμβολιασμένοι σε τρία self τεστ. Το ίδιο θα ισχύει και αντίστοιχα για τους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Η κα Κεραμέως τόνισε ότι αναμένουμε πολλά κρούσματα το επόμενο διάστημα, υπενθυμίζοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα σε παιδιά εντοπίστηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα των σχολείων, λόγω των πολλών tests που είχαν γίνει.

Check Also

COVID-19: Ο EMA καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν για πιθανό νέο φθινοπωρινό κύμα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπογράμμισε χθες Τρίτη πως μολονότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού …