Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ανησυχία στον ΙΣΑ για τα νέα κρούσματα ιλαράς σε προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων

Ανησυχία στον ΙΣΑ για τα νέα κρούσματα ιλαράς σε προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων

Μέσω σχετικής ανακοίνωσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την ανησυχία του για τα νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων.

«Το προσωπικό του ΕΣΥ εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, λόγω των τραγικών ελλείψεων στη στελέχωση των μονάδων υγείας. Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις και η ποιοτική υποβάθμιση των υλικών (γάντια που σκίζονται, έλλειψη καθαριστικών κ.τ.λ.) συνιστούν ένα επισφαλές περιβάλλον που εκθέτει το προσωπικό σε σοβαρούς κινδύνους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η μείωση των κονδυλίων που προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό για τα δημόσια νοσοκομεία θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων.

Δεδομένων των παραπάνω, ο ΙΣΑ τονίζει ότι η αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ζητά αξιοπρεπείς αμοιβές για το προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς και συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Check Also

Κατάργηση του clawback ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί

Τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των εργαστηριακών ιατρών, λόγω του clawback και του rebate, παρουσιάστηκαν σε …