Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / Ανησυχία για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Ανησυχία για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την αδυναμία των δημόσιων νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα και υλικά που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα,   για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Λαϊκό, το οποίο παρουσιάζει πολύ συχνά ελλείψεις, σε ογκολογικά φάρμακα ,με αποτέλεσμα οι   θεραπείες των ασθενών να μη γίνονται στο ενδεδειγμένο χρονικό διάστημα .Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το νοσοκομείο ,για άλλη μια φορά, ακύρωσε προγραμματισμένες θεραπείες ογκολογικών ασθενών.

«Η αναβολή των θεραπειών μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση στην αποτελεσματικότητά τους και σε κάθε περίπτωση συνιστά παραβίαση της ορθής επιστημονικής πρακτικής. Επίσης βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την ευαίσθητη ομάδα των ογκολογικών ασθενών ,οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έρχονται από την επαρχία για να κάνουν τη θεραπεία τους. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και δεν μπορεί να συνεχιστεί», σχολίασε σχετικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης.

Check Also

Οι προτάσεις του ΠΙΣ για το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο ΕΣΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας, τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προτάσεις …