Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Αναλαμβάνουν δράση σήμερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ)

Αναλαμβάνουν δράση σήμερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ)

Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη δράση των Κινητών Ομάδων Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του Δ.Σ. του ΙΣΑ που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Οι ΚΟΕΣ ξεκινούν την Παρασκευή 15 Μαΐου τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, με βάση το στρατηγικό επιδημιολογικό σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής ΕΡΜΗΣ.

Σε πρώτη φάση, έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι , οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους).

Το ιατρικό προσωπικό, το οποίο θα συνοδεύεται από Νοσηλεύτριες ΠΕ και ΤΕ, σε συνεργασία με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος.

«Βάζουμε στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίχτυ προστασίας για τους πολίτες της Αττικής. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε, με εξειδικευμένο τρόπο, την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτηση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Check Also

FLiRT: Τι γνωρίζουμε για τις νέες υποπαραλλαγές του κορονοϊού;

Στις 21 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο έγκριτο διαδικτυακό Yale Medicine ο πιθανός αντίκτυπος των νέων υποπαραλλαγών …