Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ανακοινώθηκε η Επιτροπή ΗΤΑ – Πρόεδρος ο Δημήτρης Κούβελας

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή ΗΤΑ – Πρόεδρος ο Δημήτρης Κούβελας

Η συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης είναι πλέον γεγονός, μετά και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ (ΥΟΔΔ 365) της σχετικής απόφασης του Υπουργού Υγείας, με την πρώτη της συνεδρίαση να έχει οριστεί για την Παρασκευή, 29 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής ΗΤΑ είναι τα ακόλουθα:

 1. ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Πρόεδρος), Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας στη Γερμανία και του Kragujevac στη Σερβία. Είναι επίσης αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Οργανισμών Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (EUNETA) και  έχει διατελέσει  αντιπρόσωπος της Ελλάδας στη Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΜΑ).
 2. ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, (Αντιπρόεδρος), Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ρευματολογίας, υπεύθυνη στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) – Γ.Ν.Α « ΛΑΪΚΟ». Είναι μέλος διεθνών επιτροπών και ομάδων εργασίας για την κατάρτιση κατευθυντήριων οδηγιών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων και έχει διατελέσει ερευνήτρια στο National Institute of Health στο Maryland των ΗΠΑ.
 3. ΑΛΕΞΙΟΥ- ΧΑΤΖΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.
 4. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, Ιατρός, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και υπ. Διδάκτωρ στη Φαρμακοεπιδημιολογία. Είναι Επιστημονική Συνεργάτης στο Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας της  Ιατρικής, του ΑΠΘ και εμπειρογνώμονας και μέλος της ομάδας εργασίας Βιοστατιστικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
 5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΣ, υποψήφιος διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα, στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία και δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο, International Health Technology Assessment από το Πανεπιστήμιο του  Sheffield .
 6. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με έμφαση στον τομέα Υπηρεσιών Υγείας στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στη Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας – Πληροφορική Υγείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Lancaster University, Great Britain.
 7. ΠΑΝΑ ΖΩΗ-ΔΩΡΟΘΕΑ, Ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής, Κλινική Αξιολογήτρια στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας (ΕΚΑΠΤΥ). Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Ιατρική Έρευνα και Μεθοδολογία» από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, διατμηματικό μεταπτυχιακό  στις «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία» από το ίδιο Πανεπιστήμιο, διδακτορικό δίπλωμα Ιατρικής Σχολής  και έχει πάρει υποτροφία μεταδιδακτορικής εκπαίδευσης στη Φαρμακο-επαγρύπνηση και στον Έλεγχο Λοιμώξεων στο νοσοκομείο Johns Hopkins, Baltimore USA.
 8. ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας στο Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ψυχίατρος. Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ναρκωτικών και εμπειρογνώμονας και κλινικός αξιολογητής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
 9. ΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, με πτυχίο Βιολογίας από το ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο Pierre et Marie στο Παρίσι και μεταπτυχιακού στη Διαχείριση Κρίσεων και Μαζικών καταστροφών με κατεύθυνση την Επείγουσα Ιατρική Φροντίδα, από το ΕΚΠΑ. Διδάσκει επίσης Βιολογία της Ανάπτυξης και της Γήρανσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 10. ΦΛΩΡΔΕΛΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει θητεύσει σε διεθνούς φήμης ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, όπως το Τμήμα Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Mount Sinai της Νέας Υόρκης, Professeur Associe στο Πανεπιστήμιο στο Παρίσι και ως Λέκτορας Φαρμακολογίας στην Ιατρική και στη Σχολή Δημόσια Υγείας του Harvard.
 11. ΧΑΪΔΙΤΣ ΑΝΝΑ-ΜΠΕΤΤΙΝΑ, Επίκουρη Καθηγήτρια Υγιεινής-Ιατρικής Στατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πτυχίο Στατιστικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Check Also

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Δράσεις Δημόσιας Υγείας

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, το νομοσχέδιο …