Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του ΙΣΝ για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων – Υπερβολικά υψηλές οι υποβληθείσες προσφορές

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του ΙΣΝ για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων – Υπερβολικά υψηλές οι υποβληθείσες προσφορές

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό τη διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και, ως εκ τούτου, ακυρώνεται. Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες), έχοντας λάβει υπ’ όψιν ακόμα και τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.λπ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα, αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.

Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών.

Check Also

Προφανής η ανάγκη επιστημονικά τεκμηριωμένης φροντίδας και υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, μια συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο …