Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο ΣτΕ κατέθεσε ο ΠΙΣ

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης στο ΣτΕ κατέθεσε ο ΠΙΣ

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το πρωί της Πέμπτης, 2 Μαΐου, τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ο Υπουργός Υγείας, επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Η προσφυγή στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα. Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας, η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς, ο Υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ΠΙΣ αναμένει την έκβαση της υπόθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου, τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Check Also

Οι προτάσεις του ΠΙΣ για το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στο ΕΣΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας, τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες προτάσεις …