Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής – επικεφαλής ο Κυριάκος Σουλιώτης

Ένωση Ασθενών Ελλάδος: Σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής – επικεφαλής ο Κυριάκος Σουλιώτης

Σε μία ειδική συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες συγκρότησης της Επιστημονικής Επιτροπής της.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κυριάκος Σουλιώτης. Η επιλογή του κ. Σουλιώτη συνιστά μία έμπρακτη αναγνώριση της διαχρονικής συμβολής του στην προαγωγή της δημοκρατίας στην Υγεία στην Ελλάδα και στην επιστημονική τεκμηρίωση της ανάγκης θεσμικής αναγνώρισης του διακριτού ρόλου των εκπροσώπων ασθενών.

Η Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από συνολικά επτά καταξιωμένους Καθηγητές Πανεπιστημίων με αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο και ισχυρή επιδραστικότητα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων που σχετίζονται με την Υγεία:

  • Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Μένη Μαλλιώρη, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Σταυρούλα Τσινόρεμα, Καθηγήτρια Σύγχρονης και Νεότερης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής, Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, εκ μέρους της Ένωσης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κατερίνα Κουτσογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Δέδες και ο Διευθυντής Γιώργος Τσιακαλάκης.

Η θητεία της Επιστημονικής Επιτροπής είναι τριετής. Η σύνθεσή της επιβεβαιώνει και αναδεικνύει τον εθνικό χαρακτήρα της Ένωσης, ως ένα ενεργό κύτταρο σκέψης και δράσης των χρόνιων ασθενών για την ανταπόκριση του υγειονομικού συστήματος στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η επιστημονική τεκμηρίωση και γνωμοδότηση επί των προτάσεων πολιτικής της Ένωσης και η στενή συνεργασία και αλληλοτροφοδότηση με τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις Ομάδες Εργασίας της Συνομοσπονδίας.

Η διεπιστημονικότητα της Επιτροπής εγγυάται μία απόλυτα εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των ασθενών.

Check Also

Χωρίς Συμμετοχή Εκπροσώπου Ασθενών η Επιτροπή Ελέγχου του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ)

Με δεδομένη την εκπεφρασμένη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την αξία της συμμετοχής …