Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / ΕΣΥ / «Ένα χρόνο περιμένουν στην Λευκάδα να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο!»

«Ένα χρόνο περιμένουν στην Λευκάδα να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο!»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου,  ο Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας και ο Βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς σχετικά με το νέο Νοσοκομείο και τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε ανθρώπινο δυναμικό. «Το παλαιό Νοσοκομείο Λευκάδας αποτελεί πλέον παραφωνία σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της σύγχρονης, κοσμοπολίτικης Λευκάδας. Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες ούτε των κατοίκων του νησιού, αλλά ούτε και ενός τόσο δημοφιλούς τουριστικού προορισμού. Δεν θα αναφερθούμε καν στις αποσαθρωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις. Με αυξανόμενη όμως ανησυχία θα σταθούμε στις ελλείψεις που καταγράψαμε σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα στο ιατρικό προσωπικό, μετά την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο της Λευκάδας (09-03-2018). Οι ελλείψεις που διαπιστώσαμε στην Πνευμονολογική και την Οφθαλμολογική είναι μεγάλες. Αποκαρδιωτικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ενώ προβλέπεται, δεν υπάρχει Ψυχίατρος. Επίσης δεν υπάρχει κανένας Οδοντίατρος ενώ προβλέπονται δύο. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στους ειδικευόμενους – ζήτημα να υπάρχουν τρεις σε όλες τις ειδικότητες. Το νοσηλευτικό αλλά και το διοικητικό προσωπικό βρίσκονται στο 70-75% των οργανικών θέσεων, αλλά, ιδίως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλου μέσου όρου ηλικίας και ιδιαίτερα καταπονημένο. Η πληρότητα των κλινών είναι περίπου 40% (το 2014 βρισκόταν κοντά στο 50%), πολύ κάτω από τον μέσο αποδεκτό όρο», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ.

«Tην λύτρωση από αυτή την τραγική κατάσταση που περιγράφουμε, περιμένουν εναγωνίως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λευκάδας τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα σύμφωνα με τις πομπώδεις εξαγγελίες της διοίκησης για το Νέο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Νέο Νοσοκομείο μας επεφύλαξε αντικρουόμενα συναισθήματα: Από την μία θετική εντύπωση για τις σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις και από την άλλη αλγεινή εντύπωση και οδυνηρή έκπληξη για την τεράστια καθυστέρηση στην ανάδειξη και εκμετάλλευση αυτού του νοσοκομείου-κοσμήματος προς όφελος των πολιτών και των επισκεπτών της Λευκάδας. Όπως μας μετέφεραν οι κάτοικοι του νησιού τους εμπαίζετε εδώ και ένα χρόνο και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην ανικανότητα που χαρακτηρίζει την Διοίκηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και το λέμε αυτό γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι καθυστερείτε την λειτουργία του Νοσοκομείου και παίζετε με την υγεία των πολιτών για να έχετε την ευκαιρία αργότερα για προεκλογικού τύπου εγκαίνια», καταλήγει το κείμενο της ερώτησης. Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν από την ηγεσία του υπουργείου το πότε θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο και ποια άλλες ενέργειες πρόκειται να γίνουν για την επαρκή στελέχωσή στου.

Check Also

Άδωνις Γεωργιάδης: “Οι χειρουργοί και οι γιατροί παραμένουν δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν είναι εθελοντική η προσφορά στο δημόσιο”

Την δική του απάντηση στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις και λίστες αναμονής στα …