Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Έκτακτη συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στις 13:00 για επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων – Σήμερα στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Έκτακτη συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στις 13:00 για επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων – Σήμερα στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου, στις 13:00, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Yπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση, η οποία έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα, λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον». Οι ειδικοί θα συσκεφθούν προκειμένου να κρίνουν αν είναι απαραίτητο να εισηγηθούν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Οι πληροφορίες θέλουν τα μέτρα που είχαν προγραμματιστεί να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου να εφαρμόζονται τελικά από αύριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 15:00 από τον Υπουργό Υγείας.

Ο ίδιος ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χθες στο MEGA, σχολίασε ότι, ενώ ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων με την επικράτηση της «Όμικρον», δεν περίμεναν να είναι τόσο άμεση. Η αύξηση αυτή «μας αιφνιδιάζει, αλλά μας προβληματίζει», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, λέγοντας ότι αναμένεται να καταγραφεί πολύ μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Αττική που σημείωσε αύξηση κατά 370%.

Ωστόσο, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι το σύστημα υγείας δεν πιέζεται υπερβολικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρόλαβε να υπάξρει αποσυμπίεση στο ΕΣΥ από το τέταρτο κύμα της «Δέλτα».

Μάλιστα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι έχει επέλθει συμφωνία με όλες τις ιδιωτικές δομές που θα διαχειριστούν περιστατικά covid, ή θα στελεχώσουν με γιατρούς τους μονάδες του ΕΣΥ, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω πίεση του συστήματος υγείας. Έτσι, θα εξασφαλιστεί ότι η Αθήνα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της «Όμικρον», θα είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο επίπεδο των νοσηλειών.

Ως προς το άνοιγμα των σχολείων, ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του υπάρχοντος πλαισίου.

Check Also

Πλεύρης: «Δεν τίθεται θέμα μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων»

Στην ευλογιά των πιθήκων και στα δεδομένα που ισχύουν για τη χώρα μας, καθώς και …