Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Άμεση κοινοποίηση των στοιχείων του «ψευτογιατρού» ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Άμεση κοινοποίηση των στοιχείων του «ψευτογιατρού» ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Ανάστατη είναι η κοινότητα των φυσικοθεραπευτών από το νέο περιστατικό σύλληψης «ψευτογιατρού», καθώς ο συλληφθείς φέρεται να είναι φυσικοθεραπευτής, χωρίς όμως αυτό να έχει διασταυρωθεί από τα μητρώα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ).

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο ψευτογιατρός υποσχόταν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπείες με βλαστοκύτταρα, αναγκάζοντάς τους να διακόψουν τη θεραπεία τους για να κάνουν τη δική του, με την οποία τους έκανε ενέσεις που, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, περιείχαν… νερό.

Γι’ αυτή την «πρωτοποριακή θεραπεία» ο ψευτογιατρός λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να συνεργαζόταν και με έναν γιατρό στη Στουγκάρδη, ο οποίος διαβεβαίωνε τους ασθενείς πως η θεραπεία του «φυσικοθεραπευτή» είχε θετικά αποτελέσματα.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – ΠΣΦ ΝΠΔΔ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση την έντονη δυσαρέσκειά του καθώς, παρά το γεγονός ότι είναι προφανές πως η υπόθεση παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές αρκετό καιρό προ της σύλληψης, εντούτοις καμιά αρχή (αστυνομική ή δικαστική) δεν έχει επικοινωνήσει με τον Σύλλογο, για να διαπιστώσει αν ο συλληφθείς είναι πράγματι μέλος του Συλλόγου ή όχι.

Για το λόγο αυτό, ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΦ απέστειλε επείγουσα επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ζητώντας την κοινοποίηση των στοιχείων του εν λόγω προσώπου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται πράγματι για φυσικοθεραπευτή – εγγεγραμμένο μέλος του ΠΣΦ, ώστε να ακολουθήσει ο πειθαρχικός του έλεγχος.

Ο ΠΣΦ είναι ο μοναδικός ρυθμιστής του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή στη χώρα μας και απαιτεί τη συνεργασία της Πολιτείας για όλα τα θέματα που συνδέονται με αυτό.

Σε μια εποχή που τα φαινόμενα αντιποίησης των νομοθετικά ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας (και ειδικά του φυσικοθεραπευτή) βρίσκονται σε έξαρση, δεδομένου ότι κατοχυρωμένες φυσικοθεραπευτικές πράξεις παρέχονται σε θεραπευτικά κέντρα – μαϊμού (δήθεν εναλλακτικών θεραπειών, studios μασάζ κ.λπ.), χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, είναι απίστευτο το γεγονός ότι η Πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί τα μοναδικά αρμόδια όργανα που ρυθμίζουν τον χώρο.

Επειδή η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και η προστασία της αποτελεί χρέος της Πολιτείας και των Θεσμών της, ο ΠΣΦ ζητά άμεσα από το Υπουργείο Υγείας μέτρα αντιμετώπισης αυτής της επικίνδυνα ανεξέλεγκτης μάστιγας των παράνομων «θεραπευτών». ΠΣΦ και Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, από κοινού, έχουν ζητήσει την αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών για την αντιποίηση, το Υπουργείο Υγείας όμως μάλλον δεν προβληματίζεται από τη δράση των απατεώνων.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει την ανεξέλεγκτη χορήγηση κωδικών αριθμών δραστηριότητας (Κ.Α.Δ) και μπλοκ αποδείξεων χωρίς τη διασταύρωση της ύπαρξης άδειας άσκησης επαγγέλματος και να συνεργαστεί με τον ΠΣΦ, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Υπουργείο Υγείας για την οριστική εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Check Also

Γεωργιάδης: Σκέψεις για δοκιμαστική εφαρμογή A.I. συστήματος διαλογής σε ελληνικό νοσοκομείο

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για έλεγχο της …