Αρχική / Τελευταίες Εξελίξεις / Ιδιωτικός Τομέας / Sanofi: Δεν θα προχωρήσει στην παρασκευή mRNA εμβολίου για τον κορονοϊό, λόγω υπερκορεσμένης αγοράς

Sanofi: Δεν θα προχωρήσει στην παρασκευή mRNA εμβολίου για τον κορονοϊό, λόγω υπερκορεσμένης αγοράς

Η Sanofi δεν θα προχωρήσει τελικά στη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου mRNA που ετοίμαζε κατά του κορονοϊού, θεωρώντας υπερκορεσμένη την αγορά εμβολίων της συγκεκριμένης τεχνολογίας (12 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα παραχθούν μόνο μέχρι το τέλος του έτους).

«Δεν υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη νέων εμβολίων mRNA, αλλά για τον εξοπλισμό της Γαλλίας και της Ευρώπης με εμβόλια mRNA που θα προορίζονται για μια νέα πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τομά Τριόμφ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sanofi.

Κατά συνέπεια, η Sanofi θα αναπτύξει εμβόλια mRNA κατά άλλων ιών, άλλων ασθενειών, χωρίς παρενέργειες και με λιγότερους περιορισμούς ως προς τη θερμοκρασία συντήρησης.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα συνεχίσει κανονικά την ανάπτυξη του άλλου εμβολίου της για τον κορονοϊό, σε συνεργασία με τη βρετανική GlaxoSmithKline, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία της ανασυνδιασμένης πρωτεΐνης, με τα αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών να αναμένονται πριν από το τέλος του 2021.

Check Also

«Όμικρον»: Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τη νέα μετάλλαξη

Οι ειδικοί παγκοσμίως εκφράζουν την ανησυχία τους για το νέο στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 «Όμικρον», …